הערה חשובה: כפי שלמדנו, אסור ליהודי להחזיק ברשותו חמץ בימות הפסח. והנה נודע, שבפרט בארצות הברית, אנשים רבים מנויים מקבלים משלוחי מזון ומוצרים מפעם לפעם, ולפעמים מדובר במוצרים שהם חמץ. לכן יש לדאוג כבר עכשיו, ולבקש מחברות הללו, שלא ישלחו מוצרים כאלה לביתכם בימות הפסח, שלא נבוש ולא נכלם לעולם ועד.


- - - - - - - - - - - -


ימי ניסן כולם, הם ימי שמחה לישראל, בתקופות העבר ההווה והעתיד, כי באחד בניסן הוקם המשכן, ושנים עשר נשיאים של שנים עשר שבטי ישראל הקריבו את קרבנותיהם לחנוכת המזבח, ולמחרת היום השנים עשר, כלומר, ביום י"ג בניסן, היה יום אסרו חג שלהם, (יום אסרו חג שלהם, בנייום פסחג הוא היום שאחר"ח), ויום אסרו הוא היום שאחרי.


החלו שבעת היכן הפסח, ויום כ"ב בניסן הוא אסרו חג של הפסח, ובניין בית המקדש ימי השלישי, שיבנה במהרה בימינו, יהיה ביום טוב ראשון של פסח, ועל כן הוא יום שמחה לדורות עולם.


ואף על פי שאסור לעסוק בבניית בית המקדש ביום טוב, שהרי הבנייה כרוכה בכמה מלאכות הסורות בהחלט בחג, מכל מקום, בית המקדש השלישי עתיד להיבנות שמים, ודבר זה אפשרי ביום טוב), וכפי שנאמר, " בניסן נגאלו ובניסן עתידין להיגאל ", וככתוב, "כימי צאתך מארץ מצרים אראנו בית נפלאות", ושבע. שבעת ימי הפסח, משום שאי אפשר לשמוח בחנוכת בית המקדש בימי פסח, שהרי אין מערבין שמחה בשמחה. (ומטעם זה אסור לעשות שמחת נשואין במועד), נמצא שכל ימי חודש ניסן מקודשים לימי ששון ושמחה לישראל, אז אין ראוי לומר וידוי ותחנון לפני השם יתברך בימים אלו, ולפיכך גם לא אומרים "נפ אפיים" בתפילה כל ימי חודש ניסן.


וכמו כן אין גוזרים על הציבור תענית בחודש ניסן, אבל נוהגים להתענות אף בחודש ניסן ביום הפקודה לאביו או לאימו. (כלומר, ביום האזכרה של אביו ואמו, נהגו להתענות לעלוי נשמתם, ועננית זו, אין לבטלה אפילו בין ניסן).


מהיום, ראש חודש ניסן, אפשר לברך ברכת האילנות, שעיקרה, שילך אדם, ויראה אילנות פרי, שיש בהם פרחים, יברך " ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שלא חיסר בעולמו כלום וברא בו בריות טובות ואילנות טובות ליהנות בבני אדם ". וגם נשים מברכות ברכת האילנות, ורבה מעלתה.

0 תגובות